Badeanstalten

Land:
Knia 2001
Instruktør:
Yang Zang
Spilletid:
92
Medvirkende:
Zhu Xu, Quanxin Pu, Wu Jiang,

Handling:
Filmens centrale location er en gammel traditionsmættet badeanstalt i Beijing, som passes af Mr. Liu og hans retarderede søn, Er Ming. Stedet er en oase og et fristed for en gruppe pensionister og excentriske utilpassede sjæle, som har brug for både fysisk og psykisk renselse. Hr. LiuÂ’s anden søn, Da Ming, bor i det sydlige Kina, men hidkaldes af broderen via et postkort, der kan læses som om faderen er død.
Da Ming ankommer og beslutter kun at blive i kort tid, men det kommer til at gå helt anderledes. Han konfronteres med det langsomme, traditionelle liv, som han er vokset op med og han bliver i løbet af filmen nødt til at tage stilling til det gamle livs værdier: loyalitet og tilgivelse.
Yang Zhang bruger sine effekter til at understrege den salige og afslappende virkning det kurerende vand får på sine brugere, der samtidig også benytter fristedet fra hverdagens stres, til åndelig ren-selse og ikke mindst social omgang med ligesindede
Vandet er selvfølgelig filmens centrale metafor, og der fortælles stilfærdigt og gribende i filmen. En film om det gode i menneskelivet – en film, som varmer om hjertet. Et must for enhver filmklub.