BUENA VISTA SOCIAL CLUB

Land:
USA, Tyskland, Frankrig, Engla
Instruktør:
Wim Wenders
Spilletid:
105
Medvirkende:
Ry Cooder, Ibrahim Ferrer, Rubén Gonzales, Eliades Ochoa, Compay Segundo, Omara Portoundo, Orlando López, Manuel Mirabal, Barbarito Torres, Joachim Cooder, Manuel Licea, Raul Planes, Felix Valoy, Ri

Handling:
Der var engang en club i Havanna, der hed Buena Vista Social Club. Her mødtes nogle af stedets største musikere og spillede deres musik, som var en blanding af den amerikanske blues, afrikanske rytmer, Country–stemning og Latinamerikas egen salsa. Nu er stedet lukket og havde kun eksisteret i minderne af de over 70 år gamle musikere, hvis ikke den amerikanske blues hippie Ry Cooder havde taget dertil i 1997 og samlet de gamle legender. Således kan eventyret fortsætte og resten af verden kan se med i Wim Wenders´ dokumentar om begivenheden.
Musikken og filmens personligheder bærer alene og uden problemer hele filmen, men også Wenders´ sans for de små detaljer er med til at løfte filmen det sidste stykke, og resultatet er nært ved det enestående. Det er en usædvanlig hjertelig, umiddelbar og let tilgængelig film.