Magnolia

080304magnolia2.jpg
Land:
USA 1999
Instruktør:
Poul thomas Anderson
Spilletid:
127
Medvirkende:
Tom Cruise, Philip Baker Hall,

Handling:
Magnolia er et dristigt og rystende flot portræt af en række dybt desperate mennesker. Sjældent har man set så mange tårer flyde. Ikke for kærlighed, ikke for sygdom, men for smerten over den manglende evne til at forholde sig til begge dele.
Filmen starter med tre helt korte episoder. Tre gutter, der hedder henholdsvis Green, Berry og Hill til efternavn, bliver hængt for mordet på en mand uden for en butik, der helt tilfældigvis hedder Greenberry Hill. En Dykker bliver fundet i et træ inde midt i en skov. Og en person, der bliver dømt medskyldig i sit eget mord. Med disse tre episoder introduceres vi til tilfældighedernes og nødvendighedernes univers.
Og det er det univers, filmen bevæger sig i. Mellem filmens ni hovedpersoner er der mere eller mindre tilfældige og nødvendige bånd, der knytter dem sammen. Nogle er gift, andre børn og for-ældre. Andre igen er knyttet sammen gennem medvirken i en TV-quiz, hvor voksne dyster mod børn.
Fælles for dem alle er, at de repræsenterer personer i det moderne samfund, som er fremmede for hinanden. Deres liv er grundlagt af de moderne idealer: penge og succes.
Det er en helaftensfilm.