Mod syd

071106modsyd.jpg
Land:
Canada, Frankrig 2005
Instruktør:
Laurant Cantet
Spilletid:
108
Medvirkende:
Charlotte Rampling, Karen Youn

Handling:
Laurent Cantets film ”Mod syd” sætter fokus på noget så usædvanligt som pæne midaldrende kvinder der forsøger at undgå nervesammenbruddets rand ved med penge som våben og kroppen som skjold at erobre eksotisk ungt kød. Filmen skildrer med ironisk humor kvindernes hang til unge mænd og den florerende sex-turisme, der fandt sted på Haiti i 1970-erne.
Mod Syd bevæger sig på to planer. Dels fortælles historien om den identitetsforvirrede Brenda, der i slutningen af 70Â’erne som offer for vestens patologiske idealisering af det unge og det smukke dra-ger til Haiti for at føle sig attråværdig i skæret af de lokale unge mænds blikke. Emancipation med indlagte selvmodsigelser. Og dels – på et metaforisk plan – dissekeres imperialismens psykologi og strategi. De hvide kvinder er vestens egoistiske bannerførere, den sorte lokalbefolkning de fattige sagesløse, der fristet af den umiddelbare velstand tager imod med åbne arme.
Dramaets kerne er to midaldrende kvinder, der falder for den samme unge strandløve på et luksus-hotel, med alt hvad det fører med sig af forviklinger og intriger