husk film skal ses i biografen

Søstrene Gusmaos usynlige liv

Tirsdag den 27. september kl. 10, 16 og 18.30
Brasilien 2019
Instr: Karim Aïnouz
Manus: Murilo Hauser, Inéz Bortagaray, Karim Aïnouz
Medvk: Julia Stockler, Carol Duarte, Flávia Gusmäo.
Længde: 139 min.

Filmen ‘Søstrene Gusmãos usynlige liv’ er et drama om to søstre, som vokser op sammen i 1950’ernes Rio de Janeiro – i en tid, hvor verden tilhører mændene, og kvinders muligheder i et dybt patriarkalsk samfund er begrænsede. Guida og Eurídice udfordrer med stædig trods denne præmis ved ikke at glemme løfterne, de har givet hinanden. Storesøster Guida drager ud i verden med en græsk sømand, men vender gravid og alene hjem. Lillesøster Eurídice, som er en talentfuld pianist, håber på at blive optaget på konservatoriet i Wien, men så bliver også hun gravid.

Uheldige omstændigheder fører dem fra hinanden, men håbet om at mødes igen lever i dem begge to, mens årtierne passerer revy. Savnet flår i dem, og det gør livets faser også.

En hvid, hvid dag

Tirsdag den 11. oktober kl. 10, 16 og 18.30
Island, Danmark, Sverige 2019
Instr og manus: Hlynur Palmason
Medvk: Ingvar Sigurdsson, Ida Mekkin Hlynsdottir, Hilmir
Snær Gudnason
Længde: 109 min.

I filmen ”En hvid, hvid dag” følger vi den midaldrende politimand Ingimundur, som brat har mistet sin hustru. Han bruger dagene på at sætte datterens hus i stand, modvilligt at gå til psykologsamtaler og på at passe på barnebarnet Salka, som han har en særlig stærk binding til. Desværre kan den tidligere efterforsker ikke slippe følelsen af, at noget er galt. Snart begynder han at fatte mistanke om, at hustruen skulle have haft en affære med en lokal mand, og en alvorlig besættelse begynder at tage form, og inden længe udsætter Ingimundur både sig selv og sine allernærmeste for fare.
”En hvid, hvid dag” er en film om maskulin sorg, bitter hævn og ubetinget kærlighed,
krydret med islandsk mentalitet.
Instruktøren, Hlynur Palmason, har tidligere lavet den prisvindende film Vinterbrødre.

Mit tunesiske eventyr

Tirsdag den 25. oktober kl. 10, 16 og 18.30
Frankrig, Tunesien 2019
Instr: Manele Labidi
Manus: Maud Ameline og Manele Labidi.
Medvk: Golshifteh Farahani, Majed Mastoura og Aisha Ben
Miled
Længde: 88 min.

Komedien ‘Mit tunesiske eventyr’ handler om psykoanalytikeren Selma, der ryger i kulturel modvind, da hun vender hjem til Tunesien fra Frankrig for at åbne sin egen praksis.
Med et billede af Freud under armen har hun forladt sit liv i Europa for at vende tilbage til familien og rødderne. Her tager hun nu kampen op med blandt andet et ustruktureret, bureaukratisk helvede, og Selma giver sine kunder en anderledes mulighed for at reflektere over deres eget liv og identitet.
En sofistikeret og hjertevarm komedie, som tager publikum med ind i det moderne Tunesien. Et land fuld af kontraster, modsætninger og kulturelle brydninger, men også et land, der rummer en herlig vitalitet og humor.

Unge Ahmed

Tirsdag den 8. november kl. 10, 16 og 18.30
Belgien, Frankrig 2019
Instr: Jean-Pierre Dardenne og Luc Dardenne
Manus: Jean-Pierre Dardenne og Luc Dardenne
Medvk: Idir Ben Addi, Olivier Bonnaud, Myriem Akheddiou
Længde: 90 min.

Dardenne-brødrenes rørende og nuancerede drama er om en belgisk dreng, der er på vej i en ekstremistisk retning. Med ‘Unge Ahmed’ prøver de belgiske brødre at behandle dette aktuelle og ømtålelige emne – på deres måde.
Ahmed præges af sin imams Koran-tolkning, nægter pludselig at give sin lærerinde hånden og fordømmer både sin mor og sin søsters friere livsførelse. Han udtænker et angreb mod sin skolelærer, men da det mislykkes sendes han i en slags rehabilitering på en gård på landet, og man mærker de modstridende følelser, der vækkes i ham, når han på en gang gerne vil være en god muslim og samtidig tiltrækkes af den unge pige på gården. Filmens slutning rummer et håb, men den er ikke forløsende for tilskueren i klassisk forstand

Yesterday

Tirsdag den 22. november kl. 10, 16 og 18.30
England 2019
Instr: Danny Boyle
Manus: Jack Barth, Richard Curtis
Medvk: Himesh Patel, Lily James, Ed Sheeran, Kate
McKinnon
Længde: 116 min.

Musikfilmen ‘Yesterday’ handler om en ukendt musiker Jack Malik, som opdager, at han er den eneste i verden, der kan huske The Beatles og deres musik. Jack begynder at optræde med de mange legendariske hits, og snart bliver han kendt som den største sangskriver nogensinde.
Hans drøm om anerkendelse går i opfyldelse, men midt i al berømmelsen må Jack kæmpe for at holde fokus på det vigtigste i livet… for som en klog duo engang skrev: All You Need is Love!
Den romantiske komedie ‘Yesterday’ er skrevet af Richard Curtis, der tidligere har stået bag nogle af filmhistoriens bedste romantiske komedier som Notting Hill, Bridget Jones’s Diary og Love Actually.

Burning

Tirsdag den 6. december kl. 10 og 18 HELAFTEN !!!
Sydkorea 2018
Instr: Chang-dong Lee
Manus: Changdong Lee og Jungmi Oh
Medvk: Ah-in Yoo, Steven Jeun og Jong-Seo Jun
Længde: 148
min.
En forrygende thriller, der bygger på en novelle ”Barn Burning” af Haruki Murakami. Den sydkoreanske instruktør Le Chang-dong skaber stemninger, poesi og scener, der billedmæssigt lever længe på nethinden.
Enspænderen Jong-su møder tilfældigt en tidligere skolekammerat Haimi og forelsker sig. Da hun senere også indleder et forhold til den mystiske playboy Ben, er der sat gang i et trekantsdrama, der i starten er sødmefyldt, men senere udvikler sig dramatisk. Jong-su har personlige lig i lasten, Ben har gang i en række lyssky affærer, og da Haimi en dag forsvinder, eskalerer spændingen både i filmen og mellem de to rivaler.