Når krisebærtræerne blomstrer

billedmangler_200.gif

Tyskland 2008
Instruktør:
Doris Dörrie
Spilletid:
127
Medvirkende:

Handling:
I filmen møder vi Rudi og Trudi – et ægtepar nær pensionsalderen. Rudi er syg, men ved ikke at han snart skal dø, men det gør Trudi. Derfor foreslår hun, at de besøger deres børn i henholdsvis Berlin og Tokyo. Alt går dog ikke som planlagt – børnene gider ikke hav besøg af dem og Trudi dør pludselig inden de når til Japan. Derfor må Rudi fuldføre rejsen alene og her går livet og hans kones drøm om at rejse til Japan for at studere Bhuto-dans op for ham.
Doris Dörrie er stærkt inspireret af den japanske filminstruktør Yasujiro Ozus mesterværk fra 1953 ”Tokyo Story”, men Dörries dramaskildring er tydelig-vis også hjemsøgt af den afdøde landsmand og filmskaber Rainer Werner Fass-binder, der forstod at provokere med bidende og humoristisk social- og samfundskritik. Det skinner tydeligst igennem når Rudis søn, binder et papskilt, som var han en hund, om Rudis hals, der forklarer hvem der skal ringes til, hvis han farer vild i Tokyos labyrintiske byliv.
Symbolikken kan virke lidt tung og den lange varighed er ikke altid retfærdiggjort, men til gengæld er Rudi og Trudis ægteskab og deres livs efterår, en årstid man i sidste ende ikke vil være foruden.