Politiets blinde øje

071023touchofevil.jpg

USA 1958
Instruktør:
Orson Welles
Spilletid:
112
Medvirkende:
Charlton Heston, Janet Leigh,

Handling:
41 år efter at ”Politiets blinde øje” blev produceret, havde den re-premiere i Danmark. Og der er tale om et storslået gensyn med en af filmhistoriens store skatte. Det er en totalt nyrestaureret og om- klippet directors-cut-udgave. Da Orson Welles i 1957 afsluttede produktionen på filmen, over-lod selskabet klipningen til en anden. Welles skrev 58 siders kommentarer om, hvordan han ville have, at den endelige film skulle være. Dette ignorerede Universal Studios, og filmen blev aldrig helt, som han havde tænkt sig. 14 år efter hans død skulle Welles vilje dog alligevel sejre, da man med denne nyrestaurerede udgave har forsøgt at lave filmen efter de klippeinstruktioner, som han efterlod sig.
Historien handler om en fremtrædende mexicansk politimand Vargas, der sammen med sin ameri-kanske kone tilfældigt befinder sig i den betændte grænseby, da en bilbombe dræber den lokale ma-tador. Den lokale politimand Hank Quinlan finder hurtigt en mistænkt, men Vargas gennemskuer hurtigt hans uhæderlige metoder.
Orson Welles´ portrættering af Quinlan hører til en af filmhistoriens mest uforglemmelige skikkel-ser. Han er fed, svedig og dårligt gående, men han er også snu og beregnende og et af de mest gen-nemkorrupte politifolk, der er set på film.