Postbudet

postbudet_200.jpg
Land:
Italien 1994
Instruktør:
Michael Radford
Spilletid:
108
Medvirkende:
Massimo Troisi, Philippe Noire

Handling:
Umiddelbart efter filmens færdiggørelse døde Massimo Troisi, som spiller hovedrollen som postbudet, Mario, på en lille italiensk ø, der i slutningen af 50Â’erne får besøg af den eksilramte chilenske forfatter Pablo Neruda.
Marios job som postbud er noget særligt. Han skal nemlig kun levere post til poeten Pablo Neruda, der hvis man ser bort fra Marios vaklende forsøg er den eneste, der kan læse på øen, hvor de begge bor. Og det er gennem de daglige møder omkring brevene, og efterhånden også digtene, at Mario og Pablo bliver venner. Mario er temmelig påtrængende, men på en sød måde. Han er tilsyneladende bare sådan af natur når han vil noget, så vil han det meget gerne.
Dette betyder, at Mario, da digteren har introduceret ham for metaforens væsen, om-gående bliver totalt besat af sprogets nye muligheder. I sit kladdehæfte skriver han den ene nye metafor efter den anden, og da han bliver forelsket i den skønne Beatrice med de imponerende bryster, er det også netop metaforerne, der er årsag til, at han kan forføre hende sønder og sammen.