ULYDIGHED

Tirsdag den 18. februar Kl. 10 og 18.30

Irland, England, USA 2017
Instruktion: Sebastián Lelio. Manuskript: Sebastian Lelio og Rebecca Lenkiewich. Medvirkende: Rachel Weisz, Raches Mc Adams og Alessandro Nivola. Længde: 114 min

Rammen er et jødisk ortodokst miljø i en London forstad. Ronit vender hjem fra New York til sin fars begravelse. For mange år siden kyssede hun sin bedste veninde Esti, hvilket betød, at hun blev udstødt og måtte flytte. Nu viser det sig, at Dovid, hendes fætter og tætte barndomsven, har giftet sig med Esti. Han er også udset til at efterfølge Ronits far som den store rabbiner. Filmen undersøger den anderledes og ikke anerkendte seksualitets rolle i et undertrykkende samfund. Det er et trekantsdrama, der spilles intenst og meget erotisk af de to kvinder, og der stilles spørgsmål som: Hvad er ulydighed? Kan man elske Gud og mennesker på samme tid? Og hvad ved vi egentlig om jødedom?
Sebastian Lelio har tidligere fået en Oscar for ”En fantastisk kvinde”.

Tirsdag den 18. februar kl. 16.30 : Oplæg om jødedom med Anne Boukris.
Anne Boukris er arrangør af Cinematekets jødiske filmdage, der gennem årene også har vist film om svære emner for det jødiske folk og samfund. F.eks. om forholdet til palæstinenserne og skilsmisse. Anne er selv jøde, har en ph.d. i minoritetsstudier og udtaler bl.a.: Vores forskelligheder er en dyb og relevant styrke at bruge hele tiden. Det giver ideer, perspektiver, nuancer, højder, kvalitet og fred”.
Efter oplægget er der pause, hvor man kan købe mad før filmen kl. 18.30